Çerkezköy Bakış -  DEVA Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Yunus Kara, ilçe gündemi ile ilgili parti binasında açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında ekonomik olarak zorlu süreçlerden geçilen bu günlerde, Çerkezköy’ü yöneten yerel yönetimde de göz yumulmayacak ilginç gelişmeler yaşandığını ifade eden Kara,  Aylar önce yaptığımız açıklamalarda ‘sonu karanlık’ olarak değerlendirdiğimiz Atatürk Caddesi’ndeki çalışmaların Çerkezköy halkını ekonomik krizle beraber ne kadar bezdirdiğinin farkındayız. Çerkezköy halkı gecesini gündüzüne katarak yaşam mücadelesi vermeye çalışırken, ‘Herkesin Başkanı’ sloganıyla Belediye Başkanlığı koltuğuna bir kez daha seçtiği Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve yönetiminin Çerkezköy halkının hakkına girdiğini üzülerek takip etmekteyiz. Bu keskin ifadeyi kullanmamızın nedeni Çerkezköy Belediyesi’ne Çorlu ilçemizden yapılan transferler, belediye bütçesiyle CHP’li isimlerin finanse edilmesi ve CHP ile beraber AK Parti, İYİ Parti ve MHP’li belediye meclis üyelerinin ortak bir amaca hizmet edercesine anlaşmış bir şekilde alınan kararlara ellerini kaldırıp indirerek Çerkezköy’ü parsel parsel satmalarıdır” dedi.

“RANT KAPISI OLMA YOLUNDA HIZLA İLERLEDİĞİNİ GÖZLEMLEMEKTEYİZ”

Çerkezköy Belediyesi bünyesinde kazandırılması planlanan Halk Ekmek A.Ş. ile ilgili de değerlendirmede bulunan Kara, “Bilindiği üzere halka daha ucuz ekmek ulaştırmak amacıyla Çerkezköy Belediyesi bünyesinde Halk Ekmek A.Ş. kuruldu. Bu şirketin kurulması her ne kadar halkın menfaati gözetilerek kurulmuş gözükse de maalesef bazı kesimlerin ve kişilerin rant kapısı olma yolunda hızla ilerlediğini gözlemlemekteyiz. Bunun için geçtiğimiz günlerde basına da yansıdığı gibi Çerkezköy Halk Ekmek A.Ş’ye Çerkezköy’den atamalar yapmak yerine neden TEKULAŞ A.Ş. Çorlu Ulaşım Müdürlüğü görevinden alınarak Tekirdağ’a çekilen ve istifa ettiği iddia edilen Anıl Aktaş’ın getirildiğini Çerkezköy halkı adına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a soruyoruz. Çerkezköy’de bu görevi yerine getirecek hiç mi vasıflı insan yok? Çerkezköy’ü Çerkezköylüler mi yönetecek yoksa dışarıdan ne amaçla getirildiği bilinmeyen kişiler mi?” ifadelerini kullandı.  

“KAMUOYUNU AYDINLATACAK BİR AÇIKLAMA YAPMASINI BEKLİYORUZ”

Kara açıklamasına şöyle devam etti, “Yine kafa karışıklığına neden olan ikinci konu ise Çerkezköy Belediyesi’nde görev yaptığı gözüken ve bazı haberlerde belediye başkanı danışmanı olarak yazılan CHP’li Sayın Mustafa Ülkem Uruk ismidir. Son olarak CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığına seçilen Ülkem Uruk’un bu göreve seçildikten sonra Çerkezköy Belediyesi’ndeki görevine devam edip etmediğini, belediyeden maaş alıp almadığını, partisi için şehir dışında yaptığı ve sosyal medya hesabından da paylaştığı çalışmaların giderlerini nasıl karşıladığını Çerkezköy halkı adına soruyoruz. Biz Sayın Ülkem Uruk’un siyasi hayatında başarılı olmasını canı gönülden istediğimiz gibi bu işin daha şeffaf bir şekilde olmasını da bekliyoruz. Bunun için eğer Sayın Uruk halen daha belediyede bir çalışan olarak duruyor ve maaş alıyorsa veya almıyorsa, bu konu hakkında kamuoyunu aydınlatacak bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Kaldı ki eğer halen bir maaş alınıyorsa bu siyasetin belediye aracılığıyla finanse edilmesinin net bir örneğidir”

“ALINAN KARARLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIMIZI BİLDİRMEK İSTİYORUM”

“Gündemimizdeki üçüncü konu ise Çerkezköy Belediye Meclis Üyelerinin oy birliğiyle kabul ettikleri belediyeye ait taşınmazların yani arsaların satımı ile ilgilidir” diyen Kara, “Bilindiği gibi Çerkezköy coğrafi olarak küçük bir alana hapsolduğu gibi belediyeye ait arsaların satımı da Çerkezköy’ün geleceği ile ilgili ciddi problemlere neden olacaktır. Çerkezköy Belediye Meclisi, yaptığı son toplantıda Kızılpınar Mahallemizde 27 adet arsa, Veliköy Mahallemizde 2 adet ve Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallemizde 1 adet arsa satışının ihaleye çıkması için oy birliğiyle karar verildi. Oy birliği demek CHP, AK Parti, İyi Parti ve MHP’li meclis üyelerinin beraber karar vermesi demektir. Bu arsaların satışı için belediye meclis üyelerinin nasıl razı olduklarını merak ediyoruz. Söz konusu taşınmaz satışlarının belediyeye mi gelir getireceği yoksa başka kişi veya kişilere mi getireceğini göreceğiz. Bunun için DEVA Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı olarak bütün meclis toplantılarını ve alınan kararları takip ettiğimiz gibi söz konusu taşınmazlar için yapılacak ihaleleri de takip edeceğimizi, kimlerin ihaleye katıldığını ve kazandığını da yakından takip edeceğimizi bildirmek istiyorum. Ayrıca Çerkezköy yerine Çorlu’da yaşamayı tercih eden karar mercilerin, bu kararları alırken Çerkezköy’ün menfaatini düşüneceklerini zannetmiyoruz. DEVA Partisi olarak yerel yönetimde bir yetkimiz olmasa dahi Parti Genel Merkezi’mizin açıkladığı Yerel Yönetimler ve Şehircilik Eylem Planımıza şimdiden uyacağımızı ve “yangından mal kaçırırcasına” alınan kararların takipçisi olacağımızı bildirmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim