Çerkezköy Bakış - Bingöl’ün Yayladere İlçesi’nde teröristlerle girilen çatışmada 3 Mayıs 1999’da şehit olan Çerkezköylü Piyade Er Mustafa Baykuş’un adı, daha önce Özel İdare olan bu okulun adı, Çerkezköy eski Kaymakamı Metin Kubilay’ın girişimleriyle geçen yıl Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu olarak değiştirildi.

KARNELERİNİ GÖSTERDİLER

Dün bu okulda eğitim ve öğretim gören 8 öğrenci, okul müdürleri Esat Aktaş ve öğretmenleri ile birlikte şehit Mustafa Baykuş’un Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde yaşayan annesi Kezban ve babası Süleyman Baykuş’u evlerinde ziyaret etti. Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu öğrencilerini karşılarında gören Baykuş çiftinin mutluluğu gözlerine yansıdı. Öğrenciler, karnelerini Baykuş çiftine göstererek heyecanlarına ortak etiler.



VATANA MİLLETE HAYIRLI OLUN”

Şehidin babası Süleyman Baykuş minik öğrencilere nasihatlerde bulunarak, “Siz daha çok okuyacaksınız, büyüyeceksiniz vatana millete hayırlı evlat olacaksınız. Devamlı okuyacaksınız, ülkesine faydalı bireyler olacaksınız.”dedi.

HARÇLIK VERDİ

Şehidin annesi Kezban Baykuş ise minik öğrencilere karne harçlığı vermeyi de ihmal etmedi. Anne Baykuş, oğullarının isminin yaşatıldığı okulun müdürü Esat Aktaş ve okul öğretmenlerine başarılı öğrenciler yetiştirdikleri için ve oğlunun ismine sahip çıkıldığı için teşekkür etti.
 
Editör: TE Bilisim