Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Ehlibeyt Dergahı'nda düzenlenen iftar yemeğine Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“MEZHEPLER BİZİM GÜZELLİKLERİMİZDİR, AYRILIKLARIMIZ DEĞİL”

Oruçların açılıp yemeğin yenmesinin akabinde Çerkezköy İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş’ın yaptığı yemek duasının ardından konuşan Ehlibeyt Dergâhı Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, “Cenab-ı Allah birliğimizi dirliğimizi daim eylesin. Malumunuz Ramazan Ayı Allah’ın Kuran ile sabitlediği, Kuran’ın nail olduğu, indirildiği bir ay. Ve aynı zamanda Ramazan ayı içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni barındıran bir ay. Ve yine Ramazan ayı Allah Resulü’nün hem amcasının oğlu hem damadı, Hz. Fatıma Annemizin zevcesi, İmam Hasan ve İmam Hüseyin efendilerimizin babası İmam Ali Aleyhisselam’ın Ramazanın 19. gününde Kufe mescidinde namaz üzerinde kılıç darbesiyle suikaste uğradığı ve 21. Ramazan günü şehit olduğu bir ayın içerisindeyiz. Cenab-ı Allah zikrettiği bu ehlibeytin şefaatine kavuşmayı hepimize nasibi müyesser eylesin. Türküyle Kürtüyle, Alevisiyle Sünnisiyle hepimiz Türk milletiyiz. Cenab-ı Allah bu millete zeval vermesin. Düşmanları kahrı perişan eylesin. Yıllarca bu halkı mezheplerle ve ırklarla oyalamaya çalıştılar. Çerkezköy’de bizim asli görevlerimizden bir tanesi de budur. Mezhepçiliğin önüne geçmek. Elhamdülillah dinde İslam’ız. Bundan daha kıymetli bir şey olabilir mi? Mezhepler bizim güzelliklerimizdir, ayrılıklarımız değil. İçtihatte farklılıklarımız olabilir. Bir Alevi Caferi eli açık namaz kılabilir. Bir Hanefi, Sünni eli bağlı namaz kılabilir. Bu namazın farziyatını bozmuyor. Allah bir araya gelip o namazı bize kılmayı nasip etsin. Yoksa bu ülke üzerindeki emeller bitmeyecek. Biz şu an burada iftar ederken Türkiye’nin sınır dışında bir operasyon var ve şehitlerimiz var. Allah ailelerine sabır ihsan eylesin. Biz burada bir ilçede yan yana yaşama şerefine ulaşabilmişiz. Cenab-ı Allah birlikte yaşama algısını ve olgusunu bütün ülkemize yaymayı bu ramazan hürmetine ihsan eylesin. Hasret olduğumuz tablolardan biri bu. Devletiyle milletiyle Kaymakam Bey burada devlet burada demek. Devlet burada, hazirun burada. Devletiyle milletiyle bir arada olan bir millete top işler mi? İşlemez. Cenab-ı Allah bu birliğe zeval vermesin” ifadelerini kullandı.

“HER ZAMAN İLÇEMİZLE GURUR DUYUYORUZ”

Boztepe’nin ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru da, “Ramazan başı rahmet, ortası marifet, sonu kurtuluş. Rahmet aşamasını geçtik. Marifet aşamasını da geçiyoruz. Kurtuluşa doğru gidiyoruz. Bu süreçte ehlibeyt dergahımızın organize etmiş olduğu bu ruhaniyeti zengin böyle güzel bir iftarda bizlerle sizi buluşturduğu için kendisine çok teşekkür ediyorum. Biz Mevla’mıza inanıyoruz bizi yaratana. Yine aynı şekilde Peygamber Efendimiz Resulü, yüce yaratanın Hz. Ali, Peygamber Efendimizin damadı, dört halifemizden bir tanesi yine bizim ehlibeytimiz ve her iki müftümüz de dedemiz de bunları zikretti. Biz yüzyıllardır bu topraklara nifak sokmak isteyenlere diyoruz ki dedemiz de, müftümüz de aynı dili konuşuyor, bizler de aynı dili konuşuyoruz. Bu topraklarda Hakkari’den Edirne’ye kadar 85 milyon ve bunun dışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin misak-ı milli sınırları dışında yaşayan bütün insanlarımızla birlikte bir ve beraber sonsuza kadar altı dolu üstü dolu cennet Anadolu topraklarında yaşamaya devam edeceğiz. Bunu hem içimizdeki hainlere yani emperyalist kumpasçıların içimize soktuğu hainlere sesleniyoruz hem de emperyalist kumpasçılara, dünyayı sömüren tek dişi kalmış canavarlara buradan sesleniyoruz, biz bir ve beraberiz. Biz Ahmet Yesevi’nin, Hacı Bektaşi Veli’nin, Hacı Bayram Veli’nin, Mevlana’nın, Yunus Emre’nin torunlarıyız. Bu toprakları Türkleştiren, İslamlaştıran yegane büyüklerimizden bir tanesi Hacı Bayram Veli ise, Yunus Emre ise bir tanesi de Hacı Bektaşi Veli’dir. Onlar bizim atalarımızdır. Devlet millet burada. Sizler buradasınız. Çerkezköy’ümüz öyle zengin öyle uyumlu, öyle birlik içinde yaşayan ilçemiz ki 81 vilayetimizin her tarafından vatandaşlarımız gelmiş. Hatta 81 ilçemizin her ilçesinden vatandaşımız ilçemizde yaşıyor. Resmi adrese dayalı kayıt sistemine göre yaklaşık 197 bin insanımız yaşıyor. Ama fiili işleyen nüfusumuz 250 bin. 250 bin insanımız burada bütün Türkiye’ye hatta bütün dünyaya örnek olacak güzellikte Çerkezköy’ümüzde yaşıyorlar bir ve beraber, huzur içinde. Ve biz Ramazan ayımızı huzurla yaşıyoruz. Bu huzurun bütün Türkiye’mizde olması da bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Yani Çerkezköy’ün Türkiye’nin özeti olmasıyla biz her zaman ilçemizle gurur duyuyoruz” dedi. Konuşmaların ardından iftar programı sona erdi.


 

Editör: TE Bilisim