Çerkezköy Bakış - 2017 yılında Çerkezköy Belediyesinin aldığı tek yön uygulamasının ardından S.S.41 nolu Kapaklı Halk Minibüslerinin Atatürk Caddesini kullanmasına izin verilmiyor. Çerkezköy ile Kapaklı’nın İsmet Paşa Mahallesi arasında yolcu taşımacılığı yapan S.S.25 nolu Akarsu minibüsleri ise Atatürk Caddesini kullanıyor. İki kooperatif arasında yaşanan güzergâh sorunu nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, minibüsçülerle bir araya gelmiş ve “birleşin” çağrısı yapmıştı.

18 ŞUBAT’TA YOLCU TAŞIMACILIĞINA BAŞLAMIŞTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise ‘rest’ çekerek “ya birleşirler ya da büyükşehirin otobüslerini güzergâha koyacağım” demişti. Birleşme olmayınca da büyükşehirin otobüsleri güzergâha çıkarak yolcu taşımacılığına başlamıştı. Kapaklı İlçe Otogarından kalkan, Pınar Bulvarı istikametinden Çerkezköy Atatürk Caddesini de kullanarak Çerkezköy Devlet Hastanesine, oradan da Kızılpınar Mahallesine giden 33 Nolu hattın ilk seferine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da katılmıştı.
3 aydır hizmet veren 33 nolu otobüsler, yolcu sayısının azlığı dolayısıyla güzergahtan kaldırıldı. Hattın kaldırılması ile Kapaklı’dan Çerkezköy Devlet Hastanesine tek vesayet ile gidebilme durumu da ortadan kalkmış oldu.
Vatandaşlar ise 3 ay gibi kısa bir sürede otobüslerin güzergahtan kaldırılmasına tepki göstererek, “İnsanlar bu hattı yeni öğrenmeye başlamıştı. Seçim bitti, hat kaldırıldı. Yine olan bizlere oldu.” dediler.

Editör: TE Bilisim