Şarköy’e kara yolu ile ulaşım mümkündür. Tekirdağ üzerinden Şarköy’e ulaşım için sahil yolundan ya da Tekirdağ Malkara yolunu takip ederek ulaşabilirsiniz.

Çanakkale üzerinden Şarköy’e ulaşım için; Çanakkale’den Gelibolu’ya gitmeli, Gelibolu’dan 54 km. yol katederek Şarköy’e ulaşmalısınız.
•    Tekirdağ Şarköy arası yaklaşık 86 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 1 saat 10 dakika kadar sürmektedir.
•    İstanbul Şarköy arası yaklaşık 228 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 4 saat kadar sürmektedir.
•    Ankara Şarköy arası yaklaşık 679 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 8 saat 45 dakika kadar sürmektedir.
•    İzmir Şarköy arası yaklaşık 791 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 11 saat 30 dakika kadar sürmektedir.
•    Bursa Şarköy arası yaklaşık 467 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 7 saat kadar sürmektedir.

Şarköy tatilinize ne kadar mesafede olduğunuzu görmek için aşağıdaki harita uygulamasını kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken çok basit “yol tarifi al” butonuna tıklayın ve telefon veya bilgisayarınızdaki uygulama aracılığıyla yol tarifi alın.

ŞARKÖY'E NASIL GİDİLİR?

Şarköy’e kara yolu ile ulaşım mümkündür. Tekirdağ üzerinden Şarköy’e ulaşım için sahil yolundan ya da Tekirdağ Malkara yolunu takip ederek ulaşabilirsiniz. Çanakkale üzerinden Şarköy’e ulaşım için; Çanakkale’den Gelibolu’ya gitmeli, Gelibolu’dan 54 km. yol katederek Şarköy’e ulaşmalısınız.
•    Tekirdağ Şarköy arası yaklaşık 86 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 1 saat 10 dakika kadar sürmektedir.
•    İstanbul Şarköy arası yaklaşık 228 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 4 saat kadar sürmektedir.
•    Ankara Şarköy arası yaklaşık 679 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 8 saat 45 dakika kadar sürmektedir.
•    İzmir Şarköy arası yaklaşık 791 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 11 saat 30 dakika kadar sürmektedir.
•    Bursa Şarköy arası yaklaşık 467 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 7 saat kadar sürmektedir.
Şarköy tatilinize ne kadar mesafede olduğunuzu görmek için aşağıdaki harita uygulamasını kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken çok basit “yol tarifi al” butonuna tıklayın ve telefon veya bilgisayarınızdaki uygulama aracılığıyla yol tarifi alın.

NERELER GEZİLİR?

Doğu Trakya’nın güneyinde, Marmara Denizi’nin kıyısında Tekirdağ’ın popüler bir turizm bölgesi olan Şarköy, kıyı ve tepe manzaraları arasında sevimli bir kasaba havasındadır. Türkiye’nin en uzun plajına ev sahipliği yapan Şarköy, mavi bayraklı plajları ile Marmara Bölgesi’nin yükselen değerlerinden biridir.
Şirin sahil şeridinde ağaçlarla çevrili tarihi köylere ev sahipliği yapan Şarköy, özellikle şarabı, zeytini ve üzüm bağları ile ünlüdür. Şarapçılık, günümüzde burada oldukça önemli bir endüstridir. Pek çok ziyaretçi, Şarköy’e yapılan şarap tadım ve üzüm bağları turlarına katılmaktadır.
Gaziköy, ilçenin öne çıkan gezi destinasyonlarından biridir. İlçe merkezine 25 km uzaklıktaki bu tarihi köy tarihi Bizans kilise ve evlerinin kalıntılarını görmek için ziyaret edilebilir. Şarköy’ün diğer mahalle ve köylerinde de keşfedilmeyi bekleyen pek çok tarihi ve turistik cazibe merkezi vardır.
Şarköy seyahatinde mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında ayrıca; Uçmakdere, Eriklice, İğdebağlar, Chateau Kalpak Bağları, Yeniköy, Şarköy Çarşı, Hoşköy ve Mürefte de yer almaktadır.

UÇMAKDERE

Marmara Denizi kıyısında uzanan Uçmakdere, Şarköy ilçe merkezine 30 km uzaklıktadır. Ulaşım, Şarköy Mürefte Yolu ve Mürefte Barbaros Yolu üzerinden sağlanmaktadır. Süleymanpaşa- Şarköy otobüsleri ile de ulaşım sağlanabilir.
Eski bir Rum köyü olan Uçmakdere, yamaç paraşütü gibi aktivite seçenekleri ve kamp alanları ile popülerdir. Işıklar Dağı’nın eteklerindeki bu sevimli köy; üzüm bağları, tarihi Rum evleri, tarihi ağaçları, yemyeşil manzaraları, sakin ve huzurlu ortamı ile ziyaretçilerine sunacak pek çok şeye sahiptir.
Uçmakdere, adrenalin tutkunları için yamaç paraşütü olanağı da sunmaktadır. Eğitmen ile uçuş ücreti 150 TL’den başlamaktadır.
Burada her yıl Mayıs ayında Yamaç Paraşütü Festivali de gerçekleştirilmektedir.

KARTALTEPE TABİAT PARKI

Uçmakdere mevkiinde bulunan Kartaltepe Tabiat Parkı, ilçe merkezine yaklaşık 40 km uzaklıktadır. Ulaşım, Mürefte Barbaros Yolu üzerinden sağlanmaktadır.
250 hektarlık bir alan üzerine kurulan bu milli park, sunduğu orman ve deniz manzaraları ile oldukça etkileyici bir atmosfere sahiptir. Ganos Dağı’nın eteklerindeki konumu ile özellikle güzel havalarda çocuklu ailelerden ilgi gören bu park, ayrıca yamaç paraşütü etkinliklerine de ev sahipliği yapmaktadır.
Piknik ve barbekü gibi olanakların mevcut olduğu Kartaltepe Tabiat Parkı’nda teleferikle gezi yapmak, barbekülü çardaklarda mangal yapmak, seyir terasından muhteşem manzaralara tanıklık etmek mümkündür.
Haftanın her günü, 24 saat açık olan Kartaltepe Tabiat Parkı’na giriş kişi başı 5.5 TL ve araba ile giriş ücreti 16 TL’dir.

CHATEAU KALPAK BAĞLARI

Sofuköy mevkiinde bulunan Chateau Kalpak Bağları, ilçe merkezine yaklaşık 10 km uzaklıktadır. Ulaşım, D-120 Karayolu üzerinden sağlanmaktadır.
Küçük bir tepenin üzerinde bulunan bu üzüm bağı; mavi suların ve dağların keyifli bir manzarasını sunmaktadır. Güzel ve olgunlaşmış şarap üzümlerinin sıralandığı manzarası da oldukça etkileyicidir.
330 dönümlük bir araziye sahip olan Kalpak Bağları’nın 100 dönümü bağ olarak kullanılmaktadır. İlk Chateau Kalpak şarap 2013 yılında piyasaya sürüldükten sonra, oldukça popüler olmaya başlamıştır. Burada, bağ bozumu Ekim ayında yapılmaktadır.
Chateau Kalpak Bağları’nın mahzeni de oldukça etkileyicidir. Ziyaretçiler için tur rehberliği eşliğinde bağlara ve mahzenlere tur gerçekleştirildikten sonra, şarap tadımı gerçekleştirilmektedir.
Chateau Kalpak Bağları, haftanın her günü 09:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyarete açıktır ve giriş ücretsizdir.

ERİKLİCE

Şarköy’e bağlı bir köy olan Eriklice, ilçe merkezine 6-7 km uzaklıktadır. Şarköy- Mürefte Yolu üzerinden ulaşım sağlanmaktadır. Merkezden kalkan minibüsler, Eriklice’ye de ulaşım sağlamaktadır.
Zeytini ve üzümü ile ünlü Eriklice, sunduğu deniz manzaraları ve lezzetli balıkları ile de Şarköy’ün yükselen değerlerinden biridir. Yosun kokan sahil şeridi ve üzüm bağlarının arasında, sakin ve huzurlu bir tatil geçirmek mümkündür.
Eriklice, yaz aylarında piknik yapmak için de tercih edilmektedir. Doğa ile başbaşa bir gün geçirmek için zeytinlikleri de ziyaret edilebilir.

İĞDEBAĞLAR

Şarköy’e bağlı bir köy olan İğdebağlar, ilçe merkezine 5-6 km uzaklıktadır. Ulaşım, Mürefte Caddesi üzerinden sağlanmaktadır.
Halk arasında Araplı olarak da bilinen İğdebağlar; yemyeşil alanları, deniz ve orman manzaraları ile oldukça etkileyici bir ortama sahiptir. Eskiden Rumların yaşadığı bu köy, nüfus mübadelesinin ardından bir Türk köyü olsa da, hala varlığını koruyan eski Rum evleri görülebilir.
Günümüzde yaşlı nüfusun ağırlıkta olduğu sakin bir köy görünümdeki İğdebağlar; üzümleri, zeytinlikleri ve lezzetli suyunu denemek ve huzurlu bir yerde doğa ile başbaşa bir gün geçirmek için ziyaret edilebilir.

YENİKÖY

Şarköy’e bağlı Yeniköy, ilçe merkezine yaklaşık 40 km uzaklıktadır. Ulaşım, Mürefte Barbaros Yolu üzerinden sağlanmaktadır.
Tepeden sunduğu muhteşem deniz manzaraları, sokaklarını süsleyen eski Osmanlı evleri ve huzurlu atmosferi ile keyifli bir gezi rotası olan Yeniköy, güzel havalarda ziyaretçilerine yamaç paraşütü olanağı da sunmaktadır. Yamaç paraşütü kulübü, sonbahar ve kış aylarında kapalıdır.

ŞARKÖY ÇARŞI

İlçe merkezinde İstiklal mevkiinde bulunan Şarköy Çarşı’ya ulaşım Arif Hikmet Caddesi üzerinden sağlanmaktadır. Merkezi konumu nedeniyle, yürüyerek ve taksi ile de kolayca gidilebilir.
Sevgi Yolu adında bir yürüyüş yolunun bulunduğu ve geniş meydanı ile dikkat çeken Şarköy Çarşısı, turistik bir Şarköy gezisinde mutlaka uğranılması gereken yerlerden biridir.
Caddenin her iki tarafını restoran ve kafeler, bar ve publar, dondurma tezgahları, şarküteriler, butikler ve çeşitli dükkanlar süslemektedir.
Yeşil ağaçların süslediği çarşının ara sokaklarında, hem alışveriş hem de yeme içme için her bütçeye ve ihtiyaca uygun seçenekler bulmak mümkündür.

HOŞKÖY

Şarköy’e bağlı bir köy olan Hoşköy, ilçe merkezine 20 km uzaklıktadır. Ulaşım, Mürefte- Barbaros Yolu üzerinden sağlanmaktadır. İlçe merkezinden kalkan ve Hoşköy’e ulaşım sağlayan minibüsler de mevcuttur.
Tarihi açıdan oldukça önemli olan bu köy, 1800’lü yıllarda inşa edilen Fransız yapımı Hora Feneri’ne ev sahipliği yapmaktadır. Fener’e çıkan yol çalılık ve patika olsa da, sunduğu manzaraları ve nostaljik havası ile görülmeye değerdir.
Hoşköy’ün sahilini ise yazlık evler, yürüyüş yolları, balıkçılar, çiçek bahçeleri süslemektedir. Rengarenk çiçekleri ve dalgalı denizinin manzaraları arasında huzurlu bir atmosfere sunan Hoşköy’e gidildiğinde doğanın sunduğu pek çok zenginlik ile karşılaşmak mümkündür.
Hoşköy sokaklarında yürürken, özellikle güzel havalarda meyve veren incir ağacı ve diğer meyve ağaçları da oldukça etkileyicidir.

Ege’de deprem Ege’de deprem

GAZİKÖY

Şarköy’ün en popüler köylerinden biri olan Gaziköy, ilçe merkezine 25 km uzaklıktadır. Ulaşım, Mürefte – Barbaros Yolu üzerinden sağlanmaktadır. Merkezden kalkan minibüsler ile ulaşım sağlamak da mümkündür.
Eskiden Ganos Kalesi adıyla bilinen bu köy, Bizans İmparatorluğu döneminden kalma tarihi kalıntıları ile oldukça tarihi bir atmosfere sahiptir. Yapılan arkeoloji çalışmalarında elde edilen kalıntılar ile bölge bir arkeolojik koruma alanı olarak ilan edilmiştir.
Şarköy’den Güzelköy’e doğru giderken ulaşabileceğiniz Gaziköy, plajları ile de etkileyici bir sahil şeridine sahiptir. Güzel havalarda, ziyaretçiler için yamaç paraşütü gibi aktivite seçenekleri de mevcuttur.
Sahil kenarında bulunan ve lezzetli balıkları ile ünlü Ayazma Restoran, keyifli bir akşam yemeği için idealdir.

MÜREFTE

Şarköy’e bağlı Mürefte Mahallesi, ilçe merkezine 10-12 uzaklıktadır ve ilçenin en popüler destinasyonlarından biridir. Ulaşım, Şarköy- Mürefte Yolu üzerinden sağlanmaktadır.
M.Ö 2000’li yıllardan beri varlığını sürdüren Mürefte, bereketli toprakları ve üzüm bağları ile ünlüdür. Ayrıca, pırıl pırıl ve berrak denizi de oldukça etkileyicidir. Şarap sahili olarak tabir edilen bölgesinde, üzüm bağlarını gezmek ve lezzetli şarap tadımları yapmak mümkündür. Mürefte’de özellikle beyaz şarap ünlüdür.
Sahil bölgesinde bulunan küçük meydanı da özellikle yaz aylarında oldukça hareketlidir. Bu meydanda balık restoranları, uzun bir iskele, bakkal ve market gibi seçenekler bulunmaktadır.
Yazlık bir belde olan Mürefte, sıcak yaz günlerinde deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak, keyifli bir şarap tadım turu gerçekleştirmek için ziyaret edilebilir. Bölgenin zeytinleri de oldukça ünlüdür.

ŞARKÖY GÜNÜBİRLİK GEZİLECEK YERLER

Üzüm bağları, zeytini, şarabı, yemyeşil doğası, temiz ve berrak denizi, tarihi köyleri ile ünlü Şarköy, Tekirdağ’ın en popüler gezi rotalarından biridir. Şarköy seyahatinde çevreyi keşfetmek isteyen ziyaretçiler; 50 km uzaklıktaki Kumbağ’ı ve Çanakkale’nin Gelibolu ilçesini ziyaret edebilir.

GELİBOLU

Çanakkale’nin tarihi değeri Gelibolu, Şarköy’e 50-55 km uzaklıktadır.
Etkileyici tarihi ile Marmara Bölgesi’nin en çok ziyaretçi ağırlayan ilçelerinden biridir. 1915 Gelibolu çıkarma yeri olan Gelibolu Yarımadası’na yapılacak günübirlik bir gezide; Çanakkale Şehitleri Abidesi, Gelibolu Rus Anıtı, İlk Şehitler Anıtı, Havuzlar Şehitliği ve Gelibolu Milli Parkı ziyaret edilebilir.

KUMBAĞ

Tekirdağ merkez ilçesine bağlı olan Kumbağ, Şarköy’e 55 km uzaklıktadır.
Sahil şeridi ve doğası ile İstanbullular için bir hafta sonu kaçış rotası olan Kumbağ, sakin ve huzurlu günübirlik bir gezi için de ziyaret edilebilir. Kumbağ, plajları ile ünlü olsa da, sahil şeridine sıralanmış balık restoranlarında deniz havası eşliğinde taze balıkların tadını çıkarmak, trekking alanlarında doğa yürüyüşleri yapmak ve canlı müzik eşliğinde keyifli bir akşam geçirmek de mümkündür.

Kaynak: Haber Merkezi