Çerkezköy Bakış - Veliköy Mahallesi’nin girişinde olan halı saha, yaklaşık 2 yıl önce düğün salonu projesi kapsamında yıkıldı. Bir süre önce yapımına başlanan düğün salonunda sona gelinirken, yaklaşık 10 bin nüfuslu mahallede şuan çocukların ve gençlerin spor yapabileceği bir tesis bulunmuyor. Mahalle sakinleri, kötü alışkanlıkların spor sayesinde son bulduğunu belirterek, Çerkezköy Belediyesi’nden içinde bir halı saha da bulunan spor tesisi yapmasını istedi.

GENÇLER KAVHEYE YÖNELDİ
Daha önce işlettiği halı sahanın düğün salonu projesi kapsamında yıkıldığını belirten Halil Büyükkaban, gençlerin spordan uzaklaştığını ve kahvehanelere yönlendiklerini ifade etti. Büyükkaban, “Ben maç yapmak istediğim zaman arabama binip civardaki halı sahalara gidebiliyorum fakat gençler bunu yapamıyor. Eskiden kahvelerde bu kadar genç göremiyordum. Şimdi ise daha çok görüyorum. Gençler kahvehaneye yöneliyor. Gençlerimizin sporla iç içe olmaları için buna imkan sağlamamız lazım. 17-18 yaşlarında gençler buradaki sahada kendilerini evinde hissediyorlardı diledikleri gibi maçlarını yapıyorlardı. Eğer belediye bana gösterirse buraya halı saha yaparım.” dedi.

GENÇLER ŞİKAYETÇİ
Veliköy Mahallesi sakinlerinden Remzi Engin, “Eskiden iki saat içinde takım kurup maç yapabiliyorduk. Şimdi bu en az iki günümüzü alıyor. İstediğimiz zaman gidip oynayabileceğimiz bir sahamız yok. Önceden sahayı ayarlamamız, üstüne iki tane araba bulmamız gerekiyor ki Çerkezköy, Kızılpınar veya Velimeşe’ye gidelim. Maç parasının üstüne birde yakıt parası ekleniyor. Veliköy’de yapabileceğimiz tek aktiviteyi de bu nedenle yapamıyoruz.” dedi.
Bir diğer mahalle sakini Serdar Göç ise, önceden istedikleri saatte maç yapabildiklerini şuan ise belirli saatlerde sahayı ve arabayı ayarlayabilirseler maç yapabildiklerini söyledi. Serdar Göç, “Çerkezköy Belediye Başkan’ı Vahap Akay’a sosyal medya üzerinden de yazıyoruz ama bir cevap alamıyoruz. Biz çevredeki sahalara gitmek zorunda mıyız? Veliköy, Çerkezköy’ün bir mahallesi değil mi? Hem çevre mahallelerdeki halı sahaları ayarlamak için hem de ayarladığımız sahaya gitmek için çok fazla gayret veriyoruz. Zevk almak için yapacağımız bir etkinlik bizim için çileye dönüşüyor.” diye söyledi.
Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okul’unda okuduktan sonra Veliköy’e yerleşen Sinan Atan, “Ben öğrenciyken buradaki esnaflarla bile maç yapabiliyorduk, tanışıyorduk, kaynaşıyorduk. Şuan ki öğrencilerin böyle bir şansı yok. Her yerde saha varken neden Veliköy bundan mahrum kalıyor.” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim