Çerkezköy Bakış - Kızılpınar’da yaşayan Zeyit ve Zeliha Yiğit çiftinin 1 yaşındaki kızları Ecrin Yiğit’e, 2020 yılında SMA Tip 1 teşhisi kondu. Bu nedenle Yiğit çifti zor günler geçiriyor. Ecrin bebeğin iyileşmesi için Duabi’de gen tedavisi yapılması gerekiyor. Bu tedavinin maliyeti ise yaklaşık 28 milyon TL.
Aile tüm imkanlarını seferber etse de bu parayı bulamadı. Tekirdağ Valiliği’nin izniyle yardım kampanyası başladı. Kampanya 4 ayda yüzde 1 ilerlemiş durumda. Kampanya kapsamında Ecrin bebek için Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri önünde yardım kermesi düzenlendi. Ecrin’in babası Zeyit Yiğit ve akrabalarının katıldığı yardım kermesinde tatlı çeşitleri, kıyafet, el işi ürünler ve kitaplar satışa sunuldu.

“DESTEK BEKLİYORUZ”

Hayırseverlerden destek beklediklerini ifade eden baba Zeyit Yiğit, “Ecrin SMA TİP 1 hastası. Şu anda 13 aylık ve 5 cihaza bağlı. 6 aylıkken teşhis konuldu. Valilik izniyle kampanya başlattık. Maalesef kampanyamız hızlı ilerlemiyor. Hayırseverlerin desteklerinize çok ihtiyacımız var. Ecrin gün geçtikçe gözlerimizin önünde eriyor. Babası olarak kızımın her gün acı çektiğini, 5 makineye bağlı olduğunu görmek beni çok üzüyor. Sabah kadar kızımın başında bekliyoruz. Sizler de Ecrin’in çıkmayan sesi olun lütfen. Bu hastalık zamanla yarıştığımız bir hastalık” dedi.     

Editör: TE Bilisim