Çerkezköy Bakış -  İYİ Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi ve iş insanı Dilek Köksal, öğle yemeğinde ilçedeki basın mensupları ile bir araya geldi.

“EKONOMİK KRİZ YİNE EN ÇOK BÖLGEMİZİ ETKİLEMEKTEDİR”

Yemekte ekonomik gelişmeleri değerlendiren Köksal, “Son süreçte yaşanan ekonomik durum hepimizin malumu. Bizler Çerkezköy'de bu krizi daha derin hissediyoruz. Daha derin hissetmemizin sebebi ise, bu bölgenin bir sanayi şehri olmasıdır. İlçemizde faaliyet yürüten çok sayıda fabrika ve iş kolları vardır. Malumunuz olduğu üzere şahsen benim de ortakları arasında yer aldığım Dilka Best Group ilçemiz ve çevre illerde faaliyet yürüten fabrika ve iş yerlerine çeşitli pozisyonlarda eleman temin eden bir ticari kuruluştur. Her ne kadar fabrikalarda, çeşitli iş yerlerinde çalışıyor olsalar da bizim temin ettiğimiz elemanların maaş, üniforma vs gibi özlük işleri şirketimiz üzerinden yürütülmektedir. Dolayısı ile çalışanlarımız sıkıntılarını bizlerle paylaşmaktadır. Bölgemiz geniş iş imkanlarına sahip olmakla birlikte son zamanlarda yaşanan ekonomik kriz yine en çok bölgemizi etkilemektedir.” dedi.

“VAKTİ GELDİĞİ ZAMAN TÜRKİYE ÇARESİNİ DE BULMAYI BİLECEKTİR”

Köksal, “Maalesef çalışanlarımızın büyük bir kısmı asgari ücretle çalışan kesimdir. Alım gücünün her gün düşmesi, mülteci sayısının artması ile iş alanlarının daralması ve ucuz iş gücünün oluşması var olan sorunları daha da çoğaltmaktadır. Bizler çalışanlarımızın içinde bulunduğu ekonomik sorunların bir nebze hafifletilmesi için iş yerleri ile yaptığımız görüşmelerde işverenlerin de zor durumda olduğu gerçeği ile karşı karşıya kalıyoruz. Bizler iktidardan elle tutulur somut çareler çözümler beklemekteyiz. Ancak iktidar sürekli gündem değiştirerek çalışanların, ezilenlerin hakkını korumaktan uzak bir görüntü çizmektedir. İktidar çaresiz olabilir ancak Türkiye çaresiz değildir. Vakti geldiği zaman Türkiye çaresini de bulmayı bilecektir” dedi.

“OLUMLU KONUŞULUYORSA NE MUTLU BANA”

Yemekte genel ve yerel seçimlerde adaylığına dair sorulan soruları yanıtlayan Köksal “Bana meclis üyeliği siyasetin içerisinde olmak nasip oldu şu an üstlendiğimiz bir hizmetimiz var. Ben bu görevi layıkıyla tamamlamak istiyorum. Benim iş tempom, siyasi tempom 3 yıldır aynı hiç değişmedi. Aslında hep yoğundum, şu anda da değişen bir şey yok. Artan bir sorumluluğum var olası genel seçimlerin yaklaşmasından kaynaklı. Öncesinde sık kullanmadığım sosyal medyada yaptıklarımı paylaşmaya başladığım için bu söylemler yapılıyor. Bunlar hoş, onore edici benim için. Önemli olan olumsuz konuşulmaması. Olumlu konuşuluyorsa ne mutlu bana demek ki doğru yoldayız. Ben bir göreve talip değilim. Bana bir görev verilirse günü geldiğinde ortaklarımla, ailemle ve çevremle değerlendirmesini yaparım. Zamana ihtiyacımız var.” dedi.

“ÜZERİME DÜŞENİ YAPMAK İSTERİM “

Köksal, “Tekirdağ’da oy oranlarıyla 3 milletvekilini zorluyoruz. Çerkezköy ve Kapaklı’yı ayrı düşünmedim. Bu iki ilçe 81 ile hitap eden, göç alan bir ilçe. Burada atılacak siyaseten, verilecek olan her olumlu kararın, tercihin diğer illere de yansıyacağı kanaatindeyim. Elimizden gelen desteği partimize, genel merkezimize Çerkezköy nezdinde üzerime düşeni yapmak isterim tabi ki. İsteriz bu bölgeden ilk ikiye, üçe giren adayların olmasını.” dedi.

Editör: TE Bilisim