Yeni yıla sayılı saatler Çerkezköy beyaza büründü. Gece saatlerinde başlayan ve öğle saatlerine doğru etkisini artıran kar yağışı hem yayaları hem de araç sürücülerini olumsuz şekilde etkiledi. Kar yağışı nedeniyle dün Çerkezköy ve Kapaklı’da ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarım gün ara verildi.

Çerkezköy Bakış -
Yeni yılın ilk karı önceki gece Çerkezköy’ü beyaza bürüdü.

ÖĞLE SAATİNE DOĞRU ETKİSİNİ ARTIRDI

Çerkezköy’de önceki gece geç saatlerde başlayan mevsimin ilk karı dün öğle saatlerine doğru etkisini artırdı. Yollarda ve kaldırımlarda meydana gelen buzlanmadan dolayı hem yayalar hem de araç sürücüleri zor anlar yaşadı.



ZAMAN ZAMAN KİLİTLENMELER YAŞANDI

Kaldırımlarda yürüyen yayalar ise buzlanmalardan dolayı düşme tehlikesi yaşadı. Kar yağışı nedeniyle Altıyol Kavşağı ile Yünsa Kavşağı’nda zaman zaman trafikte kilitlenmeler oldu.

BELEDİYE TUZLAMA ÇALIŞMASI YAPTI

Kar yağışının trafik akışını engellememesi için çaba harcayan belediyenin karla mücadele ekipleri, tuzlama çalışmaları yürüttü. Ayrıca yaya kaldırımları da kardan temizlenerek yaya ulaşımının sağlıklı ve güvenli olması sağlandı.



ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ

Mevsimin ilk karına en çok sevinen ise çocuklar oldu. Her kar yağışında olduğu gibi yine karın tadını küçük çocuklar çıkardı. Eldivenini, şapkasını takan çocuklar sokaklara inerken, çocuklar kartopu ve kardan adam yaparak doyasıya eğlendiler.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Kar yağışı nedeniyle dün Çerkezköy ve Kapaklı’da ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarım gün ara verildi. Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada kar yağışı nedeniyle 31 Aralık günü öğleden sonra okulların tatil edildiği belirtilirken, Kapaklı Kaymakamlığı da ilçe genelindeki okulların kar yağışı nedeniyle öğleden sonra tatil edildiğini açıkladı. Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, kar yağışı dolayısıyla engelli ve hamile memurların da öğleden sonra yarım gün idari izinli sayıldığını ifade etti. Kar tatiline bugün de Yılbaşı Tatili eklenince öğrenciler adeta bayram yaptı. Hafta sonu tatiliyle birlikte öğrenci ve öğretmenler 3 buçuk gün tatil yapmış olacak.
Editör: TE Bilisim