Bugün açıklanan KYK burs ve kredi başvuruları, öğrenciler için önemli bir fırsat. 2022-2023 akademik yılında belirlenen burs miktarları ve gelecek dönemdeki potansiyel artışlar, öğrenci topluluğu arasında merak konusu olmaya devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından sağlanan burs ve öğrenim kredisi başvuruları, bugün açıklandı. Önemli bir fırsat olarak görülen bu başvuru sonuçları, e-Devlet platformu üzerinden yayınlandı. KYK burs ve öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrenciler, KYK'nın güncel burs ve kredi ödemelerini de merak ediyorlar.

Toz taşınımı sürüyor Toz taşınımı sürüyor

KYK Bursu ve Kredi Miktarları Ne Kadar?

2022-2023 akademik yılında, ön lisans ve lisans öğrencileri için belirlenen aylık burs miktarı 2 bin Türk Lirası olarak açıklanmıştı. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri için ise bu rakamlar sırasıyla 4 bin TL ve 6 bin TL olarak güncellenmiştir. Öğrenciler, bu miktarların yeterliliği ve gelecek dönemdeki potansiyel artışları hakkında soru işaretleri taşıyorlar.

2023 yılı Ocak ayında gerçekleştirilen düzenleme ile lisans öğrencilerine verilen burs miktarı 2 bin TL'ye yükseltildi. Önümüzdeki yıl, yani 2024 başında KYK burs ve kredi miktarlarında bir artışın beklendiği konuşuluyor. Öğrenciler ve aileleri, bu konudaki gelişmeleri yakından takip etmekte.

Editör: Haber Merkezi