Çerkezköy Bakış - Çerkezköy’de lüks siteleri de bünyesinde barındıran Tepe Emlak Konutları mevkiinde yaptırılan Yusuf Şenel Ortaokulu, foseptik sorunu nedeniyle geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında kapılarını açamamıştı. Artan nüfustan dolayı sürekli yeni okulların ihtiyaç olduğu ilçede hazır olan 32 derslikli okulun bölgedeki kanalizasyon sorunu nedeniyle açılamaması tepkilere yol açmıştı.

İÇÖZ’DEN HEMEN TALİMAT

Yaşanan bu sıkıntıyı Çerkezköy Bakış Gazetesi “Foseptik sorunu nedeniyle açılamıyor!” başlığı altında kamuoyuna duyurdu. Haberin ardından TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz, ilgililere hemen talimat vererek gerekenin yapılmasını istedi. 
Konuyla ilgili TESKİ’den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “19.08.2019 tarihli Çerkezköy Bakış Gazetesinin “Foseptik Sorunu Nedeni İle Açılamıyordu!” başlıklı haberinde; “Çerkezköy’de lüks siteleri de bünyesinde barındıran Tepe Emlak Konutları mevkiinde yaptırılan ve foseptik sorunu nedeniyle geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında kapılarını açamayan 32 derslikli Yusuf Şenel Ortaokulu’nun bu yıl açılıp açılmayacağının merak konusu olduğu ve okulda yaşanan foseptik sorununun çözülemediğinden bahsedilmiştir. Haberde bahsi geçen konuya açıklık getirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. Söz konusu yer ile ilgili olarak TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan incelemeler sonucunda, Tepe Emlak Konutları mevkiinde bulunan Yusuf Şenel Ortaokulu için Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, Genel Müdürlüğümüze “kanal kot tutanağı'' düzenlenmesi ile ilgili bir başvuru yapılmadığından okul için foseptik yapısı yapılması planlanmadan inşaat çalışmaları devam etmiştir. Genel Müdürlüğümüzce, okul inşaatı devam eden bölge için "Çerkezköy İlçesi Muhtelif Mahalleler Kanalizasyon ve İçme suyu İnşaatı" yapım işi ihalesi 16.08.2018 tarihinde yapılmış olup, inşaat yapılacak bölgenin dere kenarı olması ve mevsimsel şartların el vermemesi nedeniyle yapım işi başlatılamamıştır. Konu ile ilgili bilgilendirme Çerkezköy Kaymakamlığına yapılmıştır. Söz konu iş ile ilgili imalatlar başlatılmış olup, iş programımızda revize yapılarak işin hızlandırılıp, okul açılış tarihi olan 09.09.2019 tarihinden önce 32 derslikli Yusuf Şenel Ortaokulu’nun kanalizasyon hat bağlantısı yapılacaktır.”
 

Editör: TE Bilisim