Çerkezköy Bakış - Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, siyasi parti temsilcileri, TSD Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan ve çok sayıda davetli katıldı.

“ENGELLİ YAŞAM EVİ’NDE SONA GELİNDİ”

Programda konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, “Sadece 3 Aralık günü değil 365 gün hatırlanmak istiyoruz. Bu yüzde Kapaklımızda belediye başkanım bir gün değil her zaman bizim yanımızda. Sayın Kaymakamımız da engelliler konusunda çok hassas. 5 yıldır mücadele ettiğimiz Kapaklı Engelli Yaşam Evi projemizde sona gelindi. Önümüzdeki haftalarda temelini atacağız. Bu projemizde bizlere destek olanlara teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu geceyi hazırlayan Belediye Başkanımız Mustafa Çetin başkanımıza ve tüm personele teşekkür ediyorum” dedi.

“HER ZAMAN DESTEKLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de, Kapaklı’da engelli birey sayısının fazla olduğuna dikkat çekerek şunları ifade etti: “Zaman zaman birçoğunu evlerinde ziyaret ediyoruz. Onların iç dünyalarında yaşadığı acılara şahitlik etmiş birisi olarak, Kapaklı Belediye Başkanı olarak; ‘Acaba biz ilçemizde yaşayan bu ailelere neler yapabiliriz?’ arayışı içerisindeyiz. Son 20 yılda devletimiz engelli vatandaşlarımıza ciddi destekler verdi. Engelli vatandaşlarımızın, ailelerinin yaralarını sarmaya katkı sağladı. Toplum olarak biz aslında bu fertlere acımak, onlara pozitif ayrımcılık göstermek yerine onlara değer verdiğimizi hissettirmemiz gerekiyor. Onların mutluluğuna katkıda bulunmamız gerekiyor. Kapaklı Belediyesi olarak bizler de engelli vatandaşlarımıza yönelik ekonomik, sosyal, kültürel ve sportif anlamda her zaman desteklerimizi sürdüreceğiz.

Konuşmaların ardından katılımcılar canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.AA

Editör: TE Bilisim