Çerkezköy Bakış - 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının gerçekleştiği tören alanının Anadolu Partisi’nin bayrak ve amblemleriyle donatılması Belediye Başkanı Vahap Akay’ı kızdırdı. Anadolu Partisi’ne ait bayrak ve amblemleri indirten Akay ile Anadolu Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Dr. Nurtekin Erol arasında kavga çıktı. Erol, Başkan Akay’a ‘antidemokratiksin’ diye bağırırken, Başkan Akay da “Milli Bayram’a, parti gölgesi düşürmeye hakkınız yok. Ulusal Bayramımızda kendi partimin bile bayrağının asılı olmasına izin vermem.” Yanıtını verdi.
“NEDEN BAYRAKLARI İNDİRİYORSUNUZ”
Ulu Önder Atatürk’ün, gençliğe armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Kapalı Otopark üzerindeki tören alanında gerçekleşti.  
Saat 10:00’da başlayan tören öncesinde tatsız bir olay da meydana geldi. Anadolu Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Nurtekin Erol, İlçe teşkilatının bulunduğu tören alanın çevresine astıkları parti amblemleri ile bayraklarının indirilmesine tepki gösterdi. Bu amblem ve bayrakların neden indirildiğini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a soran Nurtekin Erol, ‘Antidemokratik bir Belediye Başkanısın’ diye bağırınca sözlü kavga çıktı.
HADDİNİZİ BİLİN
Olay esnasında Nurtekin Erol’u sakin bir dille yatıştırmak isteyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Erol’un sert üslubunu sürdürmesi üzerine sinirlenerek “Burada, Ulusal Bir Bayramı kutluyoruz. Tören esnasından yaptığınız hoş değil. Haddinizi bileceksiniz.” Yanıtını verdi. Ortamın bir anda gerilmesine yol açan tartışma, bazı partililerin araya girmesiyle önlendi.  
“KENDİ PARTİME DAHİ İZİN VERMEM”
Töreninin sona ermesinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Başkan Akay, “Kutlama törenine gölge düşürmek isteyenler amaçlarına ulaşamadılar. Tören alanında sadece Türk Bayrağı olur hiçbir siyasi partinin bayrağı olmaz. 2-3 saatliğine bayrakları indirince ne olduğunu anlamış değilim.  Ulusal bayramımızda kendi partimin bile bayrağının asılı olmasına izin vermem.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim