Çerkezköy Bakış - Çerkezköy’de düzenlenen yardım kampanyasında toplanan yardım malzemeleri bugün Çerkezköy Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören ile Malatya’ya gönderildi. Yardımların büyük bir bölümü Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından karşılanırken, OSB içerisindeki Hysoung fabrikası da yardım kampanyasına destek verdi.

ABBAN: ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlara acil şifalar dileyen Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “Söz konusu depremde evleri yıkılan ve evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlarımıza bir nebze olsun yardım etmek için Bakanlığımız ve Valiliğimiz tarafından yardım kampanyaları düzenlenmiştir. Nakdi yardımlar belirtilen bankalara yapılmaktadır. Aynı yardımlarla ilgili Komisyon oluşturuldu. Ayni yardımlarda hiç kullanılmamış eşyalar, bebek bezi, ısıtıcı, hiç kullanılmamış kaydıyla giyim eşyası (Battaniye, kazak, bot, mont) kabul ediliyor. Gıdalarla ilgili de paketlenmiş ve hiç açılmamış gıdalar kabul edilmektedir. Bir hafta içerisinde ikinci TIR’ımızı da bugün gönderiyoruz. Destek olan sanayicilerimize, esnafımıza, işadamlarımıza, vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Böyle bir afetin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum” dedi. 
Çerkezköy Kaymakamı Abban’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Müftüsü İdris Çatmakaş dua etti ve duanın ardından Yardım Tırı toplanan yardımları depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Editör: TE Bilisim