Çerkezköy Bakış - Çerkezköy’ün yeni 5 yıllık döneminde görev yapacak muhtarları ile yaptığımız röportajlarda bu hafta ikinci dönemini yaşayan İstasyon Mahalle Muhtarı Bahri Çakır ile konuştuk.
İstasyon Mahallesi Muhtarı Bahri Çakır, 31 Mart 2019 tarihinde geride bıraktığımız Mahalli İdareler Seçiminden dolayı muhtarlıkta siyaset konuşanlardan rahatsız olduğu için makamının hemen yanı başına astığı uyarıyla dikkatleri üzerine çekmişti. O günden bugüne astığı uyarıyı hala indirmeyen Bahri Çakır, muhtarlıkların siyaset yapma yeri olmadığını söyledi. Çakır, “Seçim döneminde ziyarete, çaya gelen her vatandaşımıza kapımızı açtık. Fakat her gelen farklı bir siyasi söylemle burada konuşunca bende kızdım. Böyle bir uyarı yazısı astım. Faydasını da gördüm. Burası muhtarlık hizmet yeri, herhangi bir siyaset alanı değil.” dedi.

“ÇERKEZKÖY TARİHİNDE ÖNEMLİ YERE SAHİP”

İstasyon Mahallesi’nin tarihi bir dokusu olduğu söyleyen Bahri Çakır, İstasyon’un aslında asıl Çerkezköy olduğunu ifade etti. Çakır, “İstasyon, aslında Çerkezköy’dür. Burası ilçemizin ilk yerleşim yeridir. Yine mahallemiz bildiğim kadarıyla Çerkezköy’e 4 Belediye Başkanı kazandırmıştır. Bunlar, Hikmet Uğraş, Mehmet Uz, Kadir Karan ve Vahap Akay. Yine mahallemizde tarihi bir cami bulunuyordu maalesef çıkan yangın sonucu o tarihi dokudan eser kalmadı. İnşallah bir an önce yetkililer bununla ilgilenir. Aynı şekilde Kızılay’ın ilk hizmet binası mahallemizde bulunuyor.” dedi.

“MAHALLENİN BİRÇOK SORUNU VAR”

İstasyon Mahallesi’nin pek çok sorunu olduğunu söyleyen Muhtar Bahri Çakır, özellikle elektrik tellerinin yer altına alınması gerektiğini söyledi. Çakır, “Mahalle sakinleri elektrik tellerinin yer altına alınmasını istiyor. Bunun yanı sıra hepimizin bildiği gibi TIR’ların Çerkezköy’e girişin tek istikameti bu cadde. Caddenin asfaltı ağır tonajlı araçlar yüzünden tahrip oluyor. Ara ara yama yapılsa da kalıcı bir çözüm olmuyor. Yine aynı şekilde mahallede çok eskilerden kalma beton yollarda da çatlaklar oluştu. Belediye Başkanımız Vahap Akay, bu dönem çalışmaların startını İstasyon Mahallesi’nden vereceğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden gelen bir ekip mahallede bulunan tarihi yapılar ile ilgili birkaç bilgi toplayıp keşif yaptılar. İnşallah onlarda mahallemizdeki güzel yapıları koruma altına alır.” diye konuştu.

YENİDEN GÜVEN TAZELEDİ

Kendisinden de kısa bahseden Bahri Çakır, “1954 Ardahan doğumluyum. 1968 yılında İstanbul’a gelerek burada iş hayatına başladım. 1974’de askere gidip geldikten sonra çalıştığım fabrika Çerkezköy’e taşındı ve buraya gelmek nasip oldu. Ardından emekli oldum ve Mimar Sinan Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ni kurduk. Sonrasında ise 2014 seçimlerden İstasyon Mahalle Muhtarı olarak seçildik. Bu seçimde de halk yeniden teveccüh gösterdi ve ikinci dönemimize seçildik.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim