Çerkezköy Bakış- Sanayi kenti olması nedeniyle yoğun göç alan ve bu nedenle üçlü eğitime doğru giden Çerkezköy’de, “eğitim seferberliği” başlatıp devlet-hayırsever işbirliği ile onlarca okulu ilçeye kazandırarak tekli eğitime geçişin mimarı olan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 11 Eylül itibariyle emekliye ayrıldı.
Eğitim konusunda Kaymakam Atilla Selami Abban’ın yol arkadaşı olan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, sosyal medya hesabından duygulu bir teşekkür mesajı paylaştı.
Paylaşımında Abban’ın 11 Eylül olan doğum gününü kutlayan Gümüş, şu ifadelere yer verdi; “Atilla Selami Abban... Çerkezköy 'ün son beş yılının Kaymakamı... Bugün doğum günü... Aynı zamanda bugün yaklaşık 40 yıllık devlet hizmetinin yaş haddinden emeklilik günü... Bir devlet ve millet adamı... Okullar açıldığında maddî imkanı olmayıp forma alamayan bir çocuk kalmasın müdür bey deyişi kulaklarımda... Bu ulvî bakış ile uzaktan eğitimde kaç yavrumuzu tablet sahibi yaptık.  Örgün eğitim ile birlikte hafızlık projesinde hafızlara tacı birlikte giydirdik. Çocuklarımız üşümesin diye bir tenekenin içinde yanan ateşle etrafını çevirirken okulu doğalgaza dönüşürdük. Sel basan okulda suda birlikteydik. Kaç okulun temeline, arsasına birlikte baktık. Kaç okul merdiveni basamakladık. Kaç sınıf dolaştık. Kaç kurdelenin, kaç serginin, kaç TÜBİTAK projesinin kurdelesinin arkasına birlikte geçtik. Kaç hayırsever ziyaret ettik ve kaç protokol imzaladık. Kaç ödül aldık. Milletimize olan Vefa'mızı göstermek için Vefa destek grubunda milletimizin yüreğine dokunduk. Bir gün Bağlık Mahallesine giderken yolun karşısına okul yapamadan gidersem gözüm açık gider demişti. Gözünüz açık gitmedi. O okulu açtık... Bir TBMM Başkanı, iki bakan ağırladık. Kaç okul, kaç derslik yaptık. Kaç sınıf donattık. Soğuk kış günlerinde pikniklerde kaç ateş etrafı çevirdik.  Sizlere Çerkezköy adına teşekkür edip, emeklilik yaşamınızda sağlık ve mutluluk dilerken, yeni Kaymakamımız Murat Duru beyle aynı heyecan ve duyguyla Çerkezköyümüzün çocuklarına hizmet edeceğiz...”
Gümüş'ün bu paylaşımı çok sayıda beğeni aldı

Editör: TE Bilisim