Çerkezköy Bakış - Çerkezköy’de “Cumhur İttifakı” kapsamında MHP, belediye başkan adayı çıkartmayarak AK Parti’nin adayı Süleyman Kozuva’yı destekliyor. Her iki partinin de meclis üyesi listelerini ayrı ayrı çıkartması planlanıyordu.AK Parti ve MHP genel merkezlerinin yaptığı ittifak görüşmelerinin ardından ittifak çalışmaları tekrar gözden geçirildi. Bu da meclis üyesi listelerine yansıdı. Belediye başkanlığında olduğu gibi iki partinin meclis üyelikleri ittifak kapsamında tek liste olarak belirlendi.
Cumhur İttifakının başkan adayı hariç hazırladığı 31 kişilik meclis üyesi aday listesinde ittifak ortağı MHP’ye 3 koltuk bırakıldı. İddiaya göre, MHP’ye 11 ve 22. sıra verildi. Cumhur İttifakı AK Parti adayı Süleyman Kozuva’nın belediye başkanı seçilmesi halinde ise kontenjan adayı da devreye girecek ve meclis üyesi seçilebilecek. Kontenjan adayının ise Koray Önsel olduğu iddia edildi.
İsimlerin de yazılı olduğu resmi listenin 19 Şubat Salı günü YSK’ya teslim edilmesi gerekiyor.

32 ÜYE VAR

Çerkezköy Belediye Meclisinde başkan Vahap Akay ile birlikte toplam 32 meclis üyesi bulunuyor.  Meclis, 18 CHP, 13 AK Parti ve 1 MHP’li meclis üyesinden oluşuyor.

Editör: TE Bilisim