Çerkezköy Bakış - Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen programa İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, Camii İmam Hatipleri ve vatandaşlar katıldı. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Adurrahman Gürses Hafızlık Kuran Kursu öğrencilerinin seslendirdiği ilahiler ile program devam etti.

AÇILIŞ KONUŞMASINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Programda açılış konuşmasını müftü Veli Vehbi Bardakçı yaptı. Bardakçı, “Yüce Allah’ımızın biz insanların hem dünyada hem de ahirette mutlu olmamız için peygamberleri vasıtası ve son peygamberimiz vasıtasıyla göndermiş olduğu kutsal Kur-an ve o kutsal kitabı bize en güzel şekilde anlayıp, hayatında uygulayarak gösteren, örnek olan Hazreti Muhammed aleyhsem bizden ne istiyor? Peygamberimiz salla ahu aleyhi vesselam ve ona indirilen Kur-an bizden tek Allah’a, Peygamberlerine, meleklerine, ahiret gününe, bu dünyanın bir muhasebesinin olacağına, bir gün hesap vereceğimize, inancımız kadere, hayır ve şerrin Allahtan geldiğine ama hayrı ve şerri seçenin biz, yaratanın Allah olduğuna iman etmemizi istiyor. Ramazan ayında ‘Allah’ım ben varım.’ diyerek yine oruç tutmayı, imkanı varsa zekat ve hac eda etmeyi istiyor. Din sadece namaz kılmak oruç tutmakla bitmiyor, samimi olmayı, ihlaslı bir genç olmayı istiyor.” dedi.

“HAYRA DAVET EDEN VE ÇALIŞKAN BİR İNSAN İSTİYOR”

Konuşmalarını sürdüren Bardakçı, “Güzel peygamberimiz, doğru söyleyen bir genç ve insan istiyor. Kur - an ve peygamber bunu istiyor. Dürüst olmayı, yalan söylememeyi, kendisine güvenilen bir kişi olmamızı istiyor. İyiliği emreden, kötülükten alıkoyan biri olmamızı istiyor. Hayra davet eden ve çalışkan bir insan istiyor. Bir işi bitirince başka bir işe koşan boş vakti olmayan bir genç ve insan istiyor. Sabrederek ve namaz kılarak Allah’tan yardım dilememizi istiyor. Zorluklarla beraber kolaylık, yine kolaylığın yanında zorluk, arkasından tekrar kolaylık olacağı bilinci, şuuru içinde hareket etmemizi, üzüldüğümüzde kendimizi kaybedecek, perişan edecek kadar üzülmememizi biraz sonra bir sevinç olabileceğini ama sevinçle de şımarmamamızı istiyor. Başkalarına ve kendimize zarar vermeyen, maddi manevi insana zararlı olan her maddeden, her türlü haramdan, ateşten kaçar gibi kaçmamızı istiyor. Özgürlüğü, hürriyetin sınırsız olmadığını, başkasının sınırına vardığımız anda orada hürriyetimizin bittiğini, kimsenin hakkına girmememizi, kul hakkı yemememizi istiyor. Böyle bir genç olmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Müftü Bardakçı’nın konuşmasının ardından Süleymanpaşa Müftülüğü Vaizi Hüseyin Öresin, “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu konferans sunuldu. Konferansın ardından program son buldu.

Editör: TE Bilisim