Çerkezköy Devlet Hastanesindeki bir uzman doktora tanıdık vasıtasıyla ulaşan ve kendisini Çapa Tıp Fakültesi’nin birincilikle bitiren, Tıpta Uzmanlık Sınavında 81 puan alan yeni bir hekim olarak tanıtan Ayşe Ö., uzmanlık konusunda tecrübe edinmek istediğini bildirdi. Bunun üzerine uzman doktor da Ayşe Ö.’nün yanında gözlemci asistan olarak durmasını izin verdi.  

LİSE MEZUNU

Yaklaşık 4 ay boyunca belirli günlerde Ayşe Ö., gözlemci asistan olarak, hastane idaresinin bilgisi dışında uzman hekimi takip etti. Uzman hekim, Ayşe Ö.’ye bazı tıbbi terimleri sordu. Ancak yeterli cevap alamayınca şüpheye kapıldı ve Ayşe Ö.’yü kibarca hastaneden uzaklaştırdı. Uzman hekim de durumu hastane başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Ali Filiz’e bildirdi. Yapılan araştırmada Ayşe Ö’nün doktor değil, lise mezunu olduğu belirlendi. Başhekim Filiz hemen Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

TUTUKLANDI

Bunun üzerine Ayşe Ö., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. İfadesinin ardından Çerkezköy Adliyesine sevk edilen sahte doktor tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayşe Ö’nün aynı şekilde ailesini de kandırdığı ortaya çıktı. 

HİÇBİR MUAYENE VE AMELİYATA GİRMEDİ

Ayşe Ö’nün hiçbir hastayı muayene etmediği, gözlem amacıyla ameliyathaneye alındığı fakat ameliyata girmediği kesin olarak belirlendi.
 

Editör: TE Bilisim