Çerkezköy Bakış - 31 Mart tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimler için Ali Çolak, İYİ Parti’den Çerkezköy Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. İlçe teşkilatını ziyaret eden Çolak, burada yaptığı açıklamada,

“Benim eşim, aşım, ailem ve dostlarım her şeyim burada, Çerkezköy’de. Kısacası benim hayatım Çerkezköy. Hayatım her ne kadar suyun öte tarafında Ata topraklarında başlamış olsa da geri kalan dönemi Çerkezköy’de geçti. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, zorunlu hizmetim için Trabzon’un Akçaabat ilçesine gittim. Akabinde mesleki eğitimim için Fransa’ya giderek “acil” hizmetler konusunda eğitim aldım sonra yine Çerkezköy’e döndüm. Mesleğim olan doktorluğa başlayana kadar, okul dönemlerinde, tatillerde tamirhanede çıraklığı da garsonluğu da yaptım, pazarda su da sattım. Ailem sayesinde hayatı öğrenerek, her cenahtan dostlar edinerek büyüdüm.  Şu ansa iş sağlığı ve güvenlik hizmetleri veren bir şirketin ortaklarından biriyim. Ayrıca özel bir hastanede Acil Müdahale Hekimliği yapıyorum. 1998-2011 yılları arasında Çerkezköy Belediye Başkanlığı’nda Sağlık İşleri Müdürlüğü yaptım. Ayrıca Türk Tabipler Birliği ve Tekirdağ Tabip Odası üyesiyim. Allah’a çok şükür, burada büyüdük, burada doyduk, Çerkezköy bizi bir yerlere getirdi. Şimdi sıra bizde, Çerkezköy’e borcumuz var. Şimdi sizlerin, halkımızın desteğiyle borcumuzu ödemek için bir yola çıkıyoruz. 2017 yılında sayın Meral Akşener başkanlığında kurulan İYİ Parti’nin ilçe yapılanmasının tamamlanmasının ardından ilçe başkanlığımıza üye kaydımı yaptırdım. İşlerim gereği her gün yüzlerce vatandaşımızla iletişim halindeyim. Partili, partisiz  yüzlerce kişiyle, dostlarımla yaptığım konuşmada, dertleşmede partimiz ve parti politikalarımız için aldığım tepkiler heyecanımı yükseltti.  Şehrimizin sorunlarından şikayet etmeyi bırakıp, Çerkezköy’e bir şeyler katmak ve hizmet etmek için karşınızdayım. İçinde yaşadığım şehri; içimde yaşadığım şehir yapmak için buradayım.  Çerkezköy’ü sadece yurt edinmek yetmez dertlerini dert edinmek için karşınızdayım. Çerkezköy için hizmet etmek istiyorum.

 “VATANDAŞLARIMIZ KENDİNİ BU ŞEHRE AİT HİSSEDİYOR MU?”

Açıklamasını sürdüren Çolak, “Tanıştığımız insanlara ‘Nerelisin’ diye sorarız. Çerkezköy’e baktığımızda adeta bir Türkiye mozaiği. Türkiye’nin neredeyse her yerinden göç alıyoruz. Peki bu şehirde yaşayan vatandaşlarımız gerçekten nereli? Ya da şöyle sorayım, vatandaşlarımız kendini bu şehre ait hissediyor mu? Yoksa o oralı, bu buralı diye ayrıt mı ediliyor! Biz, talip olduğumuz göreve gelmemiz halinde ayrı gayrı olmadan, birlik ve beraberliğin hakim olduğu bir belediyecilik sunmayı vadediyoruz. Eşit bir yönetim hedefliyoruz. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  izinden gideceğiz. 31 Mart 2019’da yapılacak yerel yönetim seçimlerinde Türkiye genelinde başarılı sonuçlar alacağımıza zerre şüphem yok. Çerkezköy’ e baktığımda denenmiş yönetimlerin bu şehre daha fazla bir şey katamayacağını düşünüyorum. Bu şehre yeni belediyecilik, yeni bir fikirle belediyecilik gerek. Çerkezköy sanayi, üretim şehri. Çok şeye ihtiyacımız var ama en önemlisi İYİ olmaya ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

BELGELERİ TESLİM ETTİ

Konuşmaların ardından Çolak, adaylık için getirdiği evrakları İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin’e telim etti. İYİ Parti kapısının herkese açık olduğunu belirten Erseçkin, Çolak’a başarılar diledi.

Editör: TE Bilisim