Çerkezköy Bakış- Geçtiğimiz yıl İstanbul’daki evinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden merhum Dr. Süalp Palabıyık için Biyokimya Uzmanı olarak görev yaptığı Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde ölüm yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi. Programa Tekirdağ Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Ali Filiz, merhum Dr. Süalp Palabıyık’ın ailesi, sağlık personelleri katıldı.

İSMİ TOPLANTI SALONUNDA YAŞAYACAK

Anma programı kapsamında merhum Dr. Süalp Palabıyık’ın isminin yaşatılması amacıyla yaptırılan toplantı salonunun açılışı yapıldı.

“BİRBİRİMİZİ UNUTMAYALIM”

Açılışta konuşan Tekirdağ Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, “Ne diyeceğimi inanın bilemiyorum. Geçen yıl burada hep birlikte kardeşimizi darül bekaya uğurladık. Darül beka nedir? Sonsuzluk alemidir. Gerçekten de o sonsuzluk aleminde burada bıraktığı hayırlı izlerle yaşamayı hak eden çok kıymetli bir kardeşimiz. Hikayenin kısalığı değil, içindeki anlamı, kalitesi önemli diyor bir düşünür. Gerçekten de bu böyle. Biz hepimiz onun çok arı duru kişiliğiyle, yardımseverliğiyle ve insanlar arasında da özellikle ben buna çok şahit olduğum için altını çizmek istiyorum. Arabulucu bir kimliği vardı. Kimse hakkında kötü konuşmazdı. Kötü konuşmaların da analizini yaparak hani böyle demiştir şeklinde çözümcü, arabulucu yaklaşımını unutamıyorum. Gerçekten hangi kademede olursa olsun kıymetli Süalp kardeşimiz hep bir göreliydi. Yani o müdür olmuş olmamış, başhekim olmuş olmamış onun için çok bir anlamı yoktu. Sanki her zaman müdürdü. Sanki her zaman başhekimdi. Hakikaten öyle bir şeyi vardı. Yani bize ikinci adam olmanın da önemini, değerini veya bulunduğu yerde bütün mevki ve makamı nasıl temsil etmenin gerektiğini anlattı. Ben onu hep öyle hatırlıyorum. Tabii ki o sıcaklığı, gülümsemesi, güzelliği hep önümüzde. Bu duygularla böyle bir miras bıraktığı için ben kendisini tekrar hayırla anıyorum. Allah en güzel rahmetleriyle ona muamele etsin. Hz. Peygamberimizin ve onun aziz dostlarının komşusu, sohbet arkadaşı etsin. Ve böyle bir evlat yetiştirdikleri için kıymetli ailelerini de tekrar saygıyla anıyorum. Umuyorum ve istiyorum ki gelenek hep sürsün. Yani biz büyüklerimizi hayırla analım, küçüklerimizi sevelim. Belki de bu ibadetin en büyüğüdür. Birbirimizi unutmayalım. Yani yaşarken de unutmayalım, küçük jestlerle birbirimizi analım.” ifadelerini kullandı.

DUA OKUNDU

Kalkan’ın konuşmasının ardından kurdele kesimi gerçekleştirildi. Daha sonra toplantı salonu gezildi ve merhum Dr. Süalp Palabıyık için dua okundu. Anma programı emekliye ayrılan hastane personellerine teşekkür belgesi verilmesiyle son buldu. 

Editör: TE Bilisim