Dünyanın en büyük kripto borsası olarak gösterilen firmalardan Kucoin, 10 milyona yakın kullanıcısı ile ilk sıralarda yer alıyor. Dünya çapında her dört kripto para yatırımcısının birinin tercihi olan borsa, yerel borsa token’i olan KCS token ile birçok avantaj sunmasıyla da öne çıkıyor. Kucoin borsasında işlem yapan yatırımcılara birçok avantaj sunan KCS, değer kazanma potansiyeliyle de öne çıkan bir coin. Piyasa değerine göre dünyanın en büyük 50 coin’i içinde yer alan Kucoin token, birçok yatırımcının radarında. Peki Kucoin token (KCS) nasıl satın alınabilir?

Kucoin token nedir?

En eski ve köklü kripto para borsaları içinde yer alan Kucoin, 2013 yılında kuruldu. Borsanın popüler bir hale gelmesinin ardından, 2017 yılında Kucoin token piyasaya sürüldü. Borsanın yerel token’i olan KCS, Kucoin içindeki işlemlerde sağladığı avantajlarla ön plana çıkan bir coin konumuna geldi. KCS’nin, 2017 ile 2021 yılları arasındaki fiyat hareketleri, yatırımcıların KCS’yi bir uzun vadeli yatırım ve değer saklama aracı olarak görmesine neden oldu.

KCS token, 2018 ile 2020 yılları arasında ağırlıklı olarak 1 dolar seviyesinden işlem görürken, 2021 yılında ciddi bir atılım gerçekleştirdi ve 27,5 doların üzerine çıktı. Erken yatırımcılara ciddi kazanç sağlayan KCS token, Kucoin borsasında işlem yapan yatırımcılara komisyon avantajı sağlamasının yanı sıra, yükselişi ile de piyasa genelinde dikkat çekti.

Teknik altyapı bakımından bir ERC-20 token’i olan KCS token, Ethereum blokzincirinde barındırılıyor. Ödeme metodu olarak kullanılabilen, borsa kullanıcılarına avantajlar sağlayan Kucoin token, en önemli borsa coin’leri içinde yer alıyor.

Kucoin token hangi avantajları sunuyor?

Kucoin borsası, Bitcoin alma sürecinde yüzde 0,1’lik işlem komisyonları ile, kripto para piyasasında en düşük işlem komisyonlarının söz konusu olduğu borsalardan biri. Kucoin token ise, diğer borsa coin’leri gibi, ödenen işlem komisyonlarının bir kısmını iade olarak almayı sağlıyor. Kucoin’deki sisteme göre, en az 6 KCS sahibi olan tüm yatırımcılar, işlem ücretlerinde yüzde 50’ye varan oranda iade alıyor. Bu durum, spot işlem piyasalarının yanı sıra staking ve vadeli işlemlerde de geçerli.

 

Borsa içindeki işlem komisyonlarını ödemek için de tercih edilen Kucoin token, yatırımcılara borsada yüzde 80’e varan oranda indirim sağlıyor. Buna ek olarak, Kucoin token sahipleri aynı zamanda Kucoin borsasının işlem komisyonu gelirinden pay sahibi oluyor. Bu da KCS’yi, FTT ya da BNB gibi diğer borsa coin’lerinden ayırıyor. KCS, aynı zamanda bir hisse token’i konumunda. 10 milyona yakın kullanıcısı ile ciddi bir komisyon geliri olan Kucoin borsası, elde ettiği gelirin bir kısmını Kucoin token sahiplerine düzenli olarak dağıtıyor.

 

Kripto paranın en önemli yanlarından biri de, deflasyonist bir yapı barındırması. Kucoin token, 200 milyon ilk arz ile piyasaya sürüldü. Bununla birlikte, Kucoin borsası elde ettiği gelirin bir kısmı ile, KCS token’lerde geri alım yapıyor ve token’leri yakıyor. Uzun vadede hedef ise, arzın 100 milyona düşürülmesi. Bu da, KCS’nin değerlenme potansiyelini ortaya koyuyor.

Kucoin token nasıl alınır?

Kucoin borsasının token’i, hem borsa içinde aktif yatırım yapanlara komisyon avantajı sağlayan, hem de düzenli gelir elde etme fırsatı sunan bir coin. Bununla birlikte, uzun vadede değer kazanma potansiyeli baz alınarak da Kucoin’e yatırım yapmak mümkün. Kucoin token satın almak için aşağıdaki adımlar takip edilmeli:

 

  • İlk olarak, Kucoin’de bir hesap açmalısınız. Mail ve telefon bilgileri ile borsada hesap açmak mümkün.
  • Hesap açma işleminin ardından, alım satım yapmak için KYC doğrulaması zorunlu değil. Bununla birlikte, işlem limitleri üzerinde belirleyici.
  • İkinci adımda, hesaba para yatırma işlemi yapmalısınız. Kredi kartı ya da banka kartı, P2P ödeme, farklı borsa ya da cüzdandan para aktarımı ile işlem yapılabilir.
  • Son adımda ise, Piyasalar sekmesi üzerinden KCS token seçilerek, piyasa ya da limit emir türleri ile satın alınabilir.

 

Yatırımcılara birçok avantaj sunması ile öne çıkan Kucoin token’in satın alma adımları, birkaç dakikalık kısa işlemlerle tamamlanabilir. Kucoin borsasının, her yeni üyeye 500 USDT’ye varan oranda bonus sunması ve tüm yatırımları sigorta fonu ile güvence altına alması ise, borsaya üye olmayı düşünenler için en önemli avantajlardan biri.

 

Editör: TE Bilisim