Kışın sofraları garnitür, salata ve çorba gibi çeşitleriyle süsleyen, minik bir ağaca benzeyen, yeşil kahraman brokolinin faydaları saymakla bitmiyor. Kanserle mücadelede bile adından söz ettiriyor.

Brokoli, antioksidanlar bakımından zengin bir sebze. İçerdiği C vitamini ve çeşitli antioksidanlar sayesinde vücuttaki serbest radikallerle mücadele ederek kanser riskini azaltabilir. Göz sağlığı için de çok faydalıdır.

İçerdiği lifler sindirim sağlığını destekler ve sindirim sistemini düzenler. Ayrıca, sindirim sistemindeki iyi bakterilerin gelişimine yardımcı olabilir. 

Brokoli, kemik sağlığını destekleyen kalsiyum, magnezyum, çinko ve fosfor gibi mineraller açısından da zengin. Bu mineraller kemiklerin güçlenmesine ve sağlıklı bir kemik yapısının korunmasına yardımcı olabilir.

İçeriğindeki vitaminler ve antioksidanlar sayesinde, brokoli kalp sağlığını destekleyebilir. Kolesterol seviyelerini düşürebilir ve kalp-damar hastalıkları riskini azaltabilir.

Özellikle diyabeti olanların tüketmesi gereken brokoli, kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur, diyabetin kontrol altına alınmasına destek olur. İyi bir lif kaynağıdır.

Bu faydalarıyla brokoli, dengeli bir beslenme programının önemli bir parçası olabilir. Günlük beslenme düzeninde çeşitliliği sağlamak ve sağlıklı bir yaşam için düzenli olarak brokoli tüketmek oldukça önemli. Brokolinin mevsimi gelmiş, manav ve pazar tezgahlarında yerini almışken bol bol tüketelim!